top of page
foto ann.png

Ann Swinnen begon haar studiecarrière met een opleiding sociaal werk aan de HUB. Na het behalen van haar diploma sociaal assistent besloot Ann een schakelprogramma en vervolgens master te volgen in de klinische volwassenenpsychologie. Na deze universiteitsopleiding met succes te hebben beëindigd, volgde ze vier jaar een postgraduaatsopleiding ‘psychoanalytische psychotherapie’ aan de KULeuven.

Na deze opleiding wou ze haar passie voor het psychoanalytische gedachtegoed verder blijven ontwikkelen en sloot ze zich aan bij de Belgische School voor Psychoanalyse – Ecole Belge de la Psychoanalyse.

Vanuit haar diploma klinische volwassenenpsychologie beschikt Ann over een uitgebreide en grondige klinische achtergrond en praktijkervaring. Door een postgraduaat psychoanalytische psychotherapie te hebben gevolgd, heeft Ann een specifiek referentiekader als achtergrond waarin onder andere de voorgeschiedenis van de cliënt en het onbewuste belangrijk zijn. Ann beperkt zich niet alleen tot dit referentiekader maar probeert voor zichzelf een zo volledig mogelijk beeld van de cliënt te vormen opdat deze op een gepaste en maatgerichte manier kan begeleid worden. 


In 2013 stapte Ann mee in het team van het Therapeutisch Centrum in Ternat en startte ze ook als psycholoog bij huisartsenpraktijk Dokter Vander Motten – Van Lathem in Vlezenbeek. In 2014 besloot ze met enkele collega’s een eigen groepspraktijk op te richten in Schepdaal waar ze tot op heden voornamelijk werkzaam is. Ze is een psychologe die haar kennis en ervaring vanuit haar studies en praktijk samen bundelt met haar eigen persoon. Dit resulteert in een werkwijze waarbij Ann ieder persoon als uniek ervaart en deze begeleidt vanuit een professioneel maar vooral menselijk referentiekader.  

Ann is erkend door de psychologencommissie waardoor er terugbetalingen door de mutualiteit mogelijk zijn. Ze is tevens lid van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie en participant van de Belgische School voor Psychoanalyse.

 

Contacteer Ann:

0468 27 08 87

info@annswinnen.com

bottom of page