top of page

Ellen Topff is een erkend klinisch psychologe (erkenningsnummer: 862130776) en behaalde haar Master in de klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel.

Ellen biedt binnen de groepspraktijk individuele begeleiding aan (jong)volwassenen met uiteenlopende klachten en hulpvragen.

 

Dit kan gaan om stress, burn-out, depressie, angst, laag zelfbeeld, piekeren, verwerkingsproblemen,… maar ook met vragen rond zingeving en persoonlijke ontwikkeling kan je bij haar terecht.

Werkwijze

Na een verkennend intakegesprek waarin jouw hulpvraag en verwachtingen verkend worden en je kennis kan maken met de manier van werken, worden behandeldoelen vastgelegd en afspraken gemaakt voor een verdere begeleiding.

Doorheen een begeleiding, waar samenwerking en gelijkwaardigheid centraal staan, wordt er de voorkeur gegeven om op integratieve en holistische wijze tewerk te gaan. Dit houdt in dat er beroep wordt gedaan op werkzame principes uit verschillende stromingen binnen het domein van de psychologie, met bijzondere aandacht voor de verbinding tussen lichaam en geest. Omdat iedere persoon uniek en anders is, wordt er zoveel als mogelijk op maat gewerkt, aangepast aan specifieke noden en verwachtingen van de cliënt.

 

Bijkomende specialisaties

Stress en Relaxatie

Wanneer er sprake is van te veel spanning en stress, is het niet meer vanzelfsprekend om (innerlijke) rust te vinden. Ontspanningstechnieken zijn dan een oplossing om lichaam en geest tot rust te brengen. Samen wordt er gekeken naar de mogelijke bron(nen) van stress en worden aangepaste technieken ingezet die je helpen omgaan met tijdelijke overprikkeling en indien nodig ook met chronische stress en overspanning.

Trauma en psychosomatologie

Trauma betekent “wonde”. In zeer veel situaties lopen wij kleine en/of grotere wonden op die niet altijd de “gepaste” verzorging krijgen. Uiteindelijk gaan we hierdoor vaak een leven leiden met heel wat beperkingen, dingen die we niet meer doen omdat ze te spannend zijn. Traumatherapie is erop gericht om traumatische gebeurtenissen uit het verleden te verwerken, opdat je (opnieuw) het leven kan leiden dat je wil.

 

Contacteer Ellen:

0469 12 08 50

ellen.topff@protonmail.com

bottom of page