top of page
phebe.jpg

Phebe Voets studeerde in 2018 af als Klinisch psychologe aan de UGent. Na het afronden van haar studies kwam ze terecht binnen het CLB. Om nauwer contact te hebben met kinderen en jongeren startte Phebe in 2021 binnen een groepspraktijk. Vanaf juni 2023 zal ze binnen onze praktijk aan de slag gaan. 

Wie kan er bij Phebe terecht? 
Phebe richt zich vooral op kinderen en jongeren, dit vanaf de lagere school tot studenten met een voorkeur voor 10j+.
In de huidige samenleving komt er veel op ons af en wordt er aan een hoog tempo geleefd, er wordt veel van ons verwacht terwijl er ook meer dan ooit mogelijk is. Neem daarbij dat opgroeien of opvoeden op zich niet altijd van een leien dakje loopt. Dat maakt dat heel wat kinderen en jongeren niet zo zorgeloos kunnen opgroeien als we zouden willen.  
Zit je slecht in je vel en weet je niet goed wie je bent? Weet je niet hoe je alles moet bolwerken? Verloopt het moeilijk op school of thuis? Misschien wordt geconfronteerd met angsten, paniekaanvallen of depressieve gevoelens.
Ook als ouder herken je dit soms bij je kind, zonder goed te weten hoe je hier mee om kan gaan. Bij deze zaken kan het helpen om hier met iemand over te spreken. 

Werkwijze
Doormiddel van een intake gesprek (60min) ga ik samen met jullie als gezin op zoek waar jullie hulpvraag en nood ligt. Hierbij is het cruciaal dat alle partijen zich voldoende gehoord voelen, zowel de ouders als de jongere wordt hierin gehoord. Indien de hulpvragen van beide niet overeenstemmen, gaan we samen op zoek naar een gemeenschappelijk grond vanwaar we kunnen vertrekken. 

Vervolgens zal er met de kinderen/jongeren zelf aan de slag gegaan worden doormiddel van gesprekken waarbij het duidelijk is dat hun vraag en beleving centraal staan. Hier staan we stil bij hun beleving van de moeilijkheden, de impact die dit heeft op hun identiteitsontwikkeling en eventuele impact in het gezin. Tijdens de begeleiding is er regelmatig ruimte voor feedback en overleg met de ouders, zo wordt er indien gewenst op het einde van de sessie even tijd voorzien om terug te koppelen. Indien er nood is naar gezinsbegeleiding of een uitgebreidere feedback kunnen er gezinsgesprekken gepland worden. 


 

Contacteer Phebe:

phebe.voets@gmail.com

bottom of page